Esėjų evangelija apie Motiną Žemę, gyvąjį įstatymą ir Meilę

Aš sakau jums tikrą Tiesą, Žmogus yra žemiškosios Motinos Sūnus ir būtent iš Jos Žmogaus Sūnus gauna visą savo kūną, kaip ir naujagimio kūnas gimsta iš jo Motinos sterblės. Tikrai sakau jums, jūs esate viena su žemiškąja Motina - Ji jumyse, jūs Joje. Iš Jos jūs gimėte, Joje gyvenate ir į Ją vėl grįšite. Todėl laikykitės Jos įstatymų, nes tiktai tas, kuris garbina savo žemiškąją Motiną ir laikosi Jos įstatymų, gali ilgai gyventi ir būti laimingas, nes jūsų kvėpavimas yra Jos kvėpavimas, jūsų kraujas - Jos kraujas, jūsų kaulai - Jos kaulai, jūsų kūnas - Jos kūnas, jūsų viduriai - Jos viduriai, jūsų akys ir ausys yra Jos akys ir ausys. - Tikrai sakau jums, jei nesilaikote nors vieno iš šių įstatymų, jei darot žalą nors vienam savo kūno nariui - žūsit savo baisiose ligose, bus raudojimas ir dantų griežimas. Sakau jums, jei nesilaikysite savo Motinos įstatymų, tai jokiu būdu neišvengsite mirties. Tą, kuris laikosi Motinos įstatymų, pati Motina palaikys. Ji išgydys visas jo ligas ir visada jis bus sveikas. Ji duos jam ilgą gyvenimą ir apsaugos nuo visų ligų, Ugnies, Vandens ir nuodingų gyvačių, nes Motina jus pagimdė ir palaiko jūsų Gyvybę. Ji davė jums kūną ir tik Ji gali jį pagydyti. Laimingas tas, kuris myli savo Motiną ir kuris taikiai prigludo prie Jos krūtinės, nes Motina myli jus net ir tada, kai jūs nuo jos nusigręžiate. Ir jei jūs į Ja atsigręšite, Ji mylės jus dar daug labiau. Tikrai sakau jums, neapsakomai didelė Jos Meilė, aukštesnė už aukščiausias kalnų viršūnes, gilesnė už giliausias Jūrų gelmes. Ir tų, kurie myli savo Motiną, Ji niekada nepalieka. Kaip višta gina savo viščiukus, liūtė - savo liūtukus, motina - savo kūdikį, taip ir Žemė Motina saugo Žmogaus Sūnų nuo pavojų ir bet kurio blogio.


Įstatymas yra gyvas gyvo Dievo Žodis, duotas gyviems pranašams dėl gyvų Žmonių. Visame kas yra gyva, užrašytas šis įstatymas. Jūs galite rasti jį žolėse, Medžiuose, upėse, kalnuose, padangių paukščiuose, Jūrų žuvyse, bet pirmiausia ieškokite jo savyje. Nes tikrai sakau jums, visa kas gyva yra arčiau Dievo, negu raštai, kuriuose nėra Gyvybės. Dievas taip sukūrė Gyvybę ir visas gyvas būtybes, kad galėtų jos amžinu Žodžiu mokyti Žmogų tikrojo Dievo įstatymų. Dievas rašė šį įstatymą ne Knygų puslapiuose, o jūsų širdyse ir jūsų Dvasioje. Jis yra jūsų kvėpavime, jūsų kraujuje, jūsų kauluose, jūsų kūne, jūsų viduriuose, jūsų akyse, jūsų ausyse, ir kiekvienoje mažiausioje jūsų kūno dalelėje. Jis ore, Vandenyje, Žemėje, augaluose, Saulės spinduliuose, gilumoje ir aukštybėje. Jis kalba su jumis, kad jus galėtumėte suprasti gyvojo Dievo Žodį ir Valią. Bet jūs užmerkiate akis, kad nematytumėte ir uždengiat ausis, kad negirdėtumėte. Tikrai sakau jums, kad raštai - tai Žmogaus kūriniai, o Gyvybė ir visa jos įvairovė yra mūsų Dievo kūriniai. Kodėl gi neklausote jūs Dievo Žodžių, užrašytų Jo kūriniuose? Ir kodėl jūs mokotės iš negyvų raštų, kurie yra Žmonių rankų kūriniai?

Tik per Meilę Dangiškasis Tėvas ir Žemiškoji Motina ir Žmogaus Sūnus tampa vienu. Nes Žmogaus Sūnaus Dvasia buvo sukurta iš Dangiškojo Tėvo Dvasios, o jo kūnas iš Žemiškosios Motinos kūno. Todėl tapkit tobuli, kaip tobuli yra jūsų Dangiškojo Tėvo Dvasia ir Žemiškosios Motinos kūnas. Ir taip mylėkit jūsų Dangiškąjį Tėvą, kaip jis myli jūsų Dvasią. Ir taip mylėkit savo Žemiškąją Motiną, kaip ji myli jūsų kūną. Ir taip mylėkit savo tikruosius Brolius, kaip jūsų Dangiškasis Tėvas ir jūsų Žemiškoji Motina juos myli. Ir duos tada jūsų Dangiškasis Tėvas jums savo šventą Dvasią, o jūsų Žemiškoji Motina savo šventą kūną. Ir tada Žmogaus Sūnūs, kaip tikri Broliai, mylės vienas kitą ta Meile, kurią gavo iš Dangiškojo Tėvo ir Žemiškosios Motinos, ir taps jie vienas kito guodėjais. Ir išnyks tada Žemėje visas blogis ir visas liūdesys, ir bus Žemėje Meilė ir džiaugsmas. Ir bus tada žemė panaši į Dangų - ateis Dievo karalystė. Ir apsireikš tada Žmogaus Sūnus visoje savo šlovėje, kad paveldėtų Dievo karalystę. Ir tada pasidalins Žmogaus Sūnūs jų dieviškąjį palikimą, Dievo karalystę. Nes dabar Žmogaus Sūnūs bus Dangiškajame Tėve ir Žemiškojoje Motinoje, ir Dangiškasis Tėvas ir Žemiškoji Motina bus juose. Ir tada kartu su Dievo karalyste ateis laikų pabaiga. Nes Dangiškojo Tėvo Meilė duos kiekvienam amžinąjį Gyvenimą Dievo karalystėje. Nes Meilė amžina ir nugali mirtį.

Komentarų nėra: